20. tammikuuta 2013

Project Life

Project Life. Huhhuh. Vuoden alussa katselin albumeita läpi ja päätin kerätä samaan albumiin kaikki Project Life-kokeiluni tai sen tyyppiset leiskat.

This is a quite a long post about my Project life tries. The translation is at the end of the post. 

vuosi 2010

Ensimmäinen yritys oli vuonna 2010. Päätimme ottaa pojusta kuvan joka päivä. Dokumentoida kuvin ja sanoin hänen ensimmäisen kokonaisen vuotensa.  Kuvia otettiinkin koko vuosi, mutta albumi jäi kesken. Tammikuu ja helmikuu tuli tehtyä. Nyt kun selailin sivuja läpi, tajusin, kuinka suuri merkitys niillä on minulle ja päätin jatkaa albumin tekemistä.


Maaliskuu ja huhtikuu on nyt tehty. Toukokuun kuvat on valittu. Tarkoituksena olisi, että tilaan touko- ja kesäkuun kuvat yhtäaikaa ja jatkan albumin tekemistä.


Aloin tekemään vuoden 2010 albumia keräilykorttitaskuihin, mutta niihin valokuvia piti leikellä ja leikellä, eikä pelkkä kymppikuvan puolittaminen riitä (kuten PL-muovitaskuihin). Niinpä päätin vaihtaa sivukokoa kesken albumin - mietin sitä pitkään, mutta totesin, että tällä hetkellä minulle tärkeintä on saada albumia eteenpäin, nopeasti. Maaliskuun tein vielä keräilykorttitaskuihin (ylin kuva) ja huhtikuussa käytin perus PL-muovitaskua.

vuosi 2011


Vuonna 2011 tuli toinen yritys. Tällä kertaa tarkoituksena oli kuvailla enemmän meitä ja omaakin arkea. Tilailin hieman Ellikseltä PL - materiaaleja (en kokonaista kittiä) ja aloin tekemään albumia ystävänpäivästä eteenpäin. Kun alkuvuodesta selailin albumeja, löysin vajaat 2011 sivut. Olin kirjoittanut tarinoinnit ajalta 14.2.-20.3. ja laittanut kortit paikoilleen, kerännyt jotain lippulappusia muovitaskuihin, mutta kuvat puuttuivat! Nyt kuvat on tulostettu ja vuoden 2011 PL - osio on "valmis".

vuosi 2012


Vuonna 2012 yritin tehdä kuukausiyhteenvedon, käyttäen sivussa valokuvakalenteriemme sivuja. Kirjoitella satunnaisia pieniä juttuja ylös, mitä kuukaudesta on jäänyt mieleen. Tein ensimmäiset neljä kuukautta. Vuosi 2012 on mielestäni valmis. Harmittaa, että en koko vuotta tehnyt kuukausileiskoja, mutta en aio ottaa siitä stressiä.

Kolme vuotta, kolme erilaista yritystä, kolme "keskeneräistä" projektia. Viisaampi luovuttaisi. Mitä minä teen?

vuosi 2013


Yritän jälleen :)

------------

I have tried Project Life three times. 
2010 was the first full year for our little boy so decided to make PL album of him. I did photograph the whole year but the album was finished till end of February. At the beginning of THIS year I returned and made months March and April. I hope I will finish the album some day.

2011 I tried again, this year I was going to concentrate to the everyday life of our family. I ordered part of the PL kit and started. This time from Valentine's day forward. I did for five weeks. Found the pages at the beginning of this year and they were unfinished. Everything else was ok but the photos were missing. Added the photos and now 2011 is "finished". 

2012 Again a new approach. This time it was a monthly layout writing a few notes from the past month and using our calendar pages on the layouts. I made first four months. I call the year done. 

Three years, three different approaches, three "unfinished" projects. Wiser would give up. What I do? 

I try again. Welcome 2013!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja ihanaa jos jätät viestiä käynnistäsi!
Thanks for visiting and leaving a comment!