14. tammikuuta 2015

Meidän joulunajan suosikkipeli

Meillä, kuten niin monella muullakin perheellä, erilaiset (lauta)pelit kuuluvat joulunviettoon. Milloin hittipelinä on ollut Alias, milloin Trivial Pursuit, Heitä sikaakin on pelattu jne. Vuodesta toiseen yksi peli pyörii pöydällä takuuvarmasti. Se on Sanaleikki.

Sain pelin lahjaksi muistaakseni viidennellä luokalla, eli reilu 20 vuotta sitten. Alussa pelasin peliä pääsääntöisesti kaverien kanssa. Välillä peli pyöri hyllyn perukoilla, unhoitettuna. Kunnes vuosia sitten se löysi meidän joulupöytään.

Ideana on keksiä ensimmäisenä esillä olevista kirjaimista kymmenen vähintään 4-kirjaimista sanaa. Sanojen pitää olla perusmuodossa, erisnimiä ja murresanoja ei hyväksytä. Se, joka ensimmäisenä keksii kymmenen sanaa, huutaa hep! ja aika loppuu siihen, Jokainen pelaaja lukee omat sanansa vuorotellen, jos toisella pelaajalla on sama sana, se yliviivataan ja siitä ei saa pisteitä. Pelissä jaetaan pisteitä sanan pituuden mukaan, 4-kirjainta on 1 piste, 5-kirjainta 2 pistettä jne. Ja se, joka kerää ensimmäisenä 50 pistettä, voittaa.
 Pelin ehdoton suola on myös siinä, kun keksityistä sanoista aletaan vääntämään, että onko se oikea sana ollenkaan, murresana vai muu kuin perusmuoto.. Tämän joulun omia epätoivoisia yrityksiä olivat muun muassa mässy ja täys.

Löytyykö sinulta tätä peliä kaapin kätköistä? Haluatko luopua siitä? Jätä ihmeessä kommenttia, jos haluat! Meidän pelistä on kirjaimet jo aika kuluneet.. Ja keksitkö sinä yllä olevista kirjaimista kymmenen vähintään 4-kirjaimista sanaa? Ruskea noppa on Ä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja ihanaa jos jätät viestiä käynnistäsi!
Thanks for visiting and leaving a comment!